"Екоикономика" - специалност с бъдеще и култура за околната среда

"Трябва да бъдем изключителни отговорни към младите хора", каза проф. д-р Евгени Станимиров

18.05.2021 | 22:01 Редактор: Искра Ангелова

"Когато избираш университет - избираш перспектива". Това е девизът на Варненския икономически университет. Там се изучава "Екоикономика". Изразът "зелена икономика" е политическата форма на предмета "Екоикономика".

Трябва да бъдем изключителни отговорни към младите хора, защото и тематиката на днешната конференция е свързана с образование и бизнес, които са обагрени в зелено. Трябва да бъдем честни към тях, че ги подготвяме за един IT спектакъл, на който не знаем параметрите, но знаем посоката. Това каза ректорът от Варненския икономически университет проф. д-р Евгени Станимиров по време на годишната конференция "Образование и бизнес".

Посоката е по отношение на устойчивост и опазване на околната среда, съчетаване с рентабилност. Именно подобни Упорни точки сме използвали при изграждане и на тази специалност, каза проф. Станимиров.

Той подчерта, че клубът "Екологика" има над 30 инициативи.

"Ние се опитваме да развиваме културата на нашите студенти. А каква е разликата между култура и обучение? При културата ние се опитваме да съчетаваме на онова, което те знаят и чувстват. По този начин даваме посока за развитие, която е трайна", подчерта проф. Станимиров.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК