Експерти: Родителите да бъдат по-бдителни по време на абитуриентските балове

При шофиране - всяка загуба на концентрация, загуба на вниманието, са опасни, припомнят те

16.05.2021 | 10:15 Редактор: Десислава Атанасова
Експерти: Родителите да бъдат по-бдителни по време на абитуриентските балове

За по-голям родителски контрол преди пътуване на абитуриентите, призоват експерти по пътна безопасност. Сред най-честите грешки, които се подценяват от младите хора са употребата на алкохол и неправилно придвижване с автомобилите.

Заради приповдигнатото настроение и еуфорията около абитуриентските балове, някои от шофьорите допускат грешки и създават предпоставки за пътни инциденти. Важна е намесата на родителите, казва експертът по пътна безопасност Алекси Кесяков, и е добре те да знаят как е организирано пътуването в деня на бала, пише БНР.

"Да се ангажират как ще се движат, с какви автомобили, каква ще е компанията. Когато става дума за движението, всяка загуба на концентрация, загуба на вниманието са опасни, така че аз призовавам родителите да бъдат бдителни", посочи Алекси Кесяков.

Някои от нарушенията, които се допускат често, са неправилното превозване на пътници и опасното показване в движение от прозорците и люковете на автомобилите, допълват от асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК