ГЕРБ скочи срещу ключовите рокади, Ананиев отказал на Радев да направи същото

От партията се заканиха да следят стриктно работата на новите ръководители

14.05.2021 | 13:47 Редактор: Тодор Петров

От ГЕРБ реагираха мигновено на смените на директорите на НАП и Агенция "Митници". 

От партията обявиха, че са силно притеснени от случващото се през последните 48 часа и кадровите промени. Според ГЕРБ, основната работа на служебното правителство е в две насоки - да организира изборите на 11 юли и да стабилизира държавата в политическата криза, в която се намираме.

За тях са необясними причините за смените на ръководствата във възлови институции като НАП и Агенция "Митници". 

Финансовият министър в кабинета "Борисов 3" обяви, че когато е бил служебен министър в кабинета на Огнян Герджиков, също от президента Румен Радев, е бил помолен да смени шефовете на НАП и Агенция "Митници", но не го е направил.

"От 4 години е ръководител на НАП и със своя управленчески опит показа, че и в условия на пандемия системата може да се справи по един блестящ начин. Желанието на президента да уволня двамата директори доведоха до силно напрежение в работата им. Не трябва да допускаме това напрежение и сега", заяви Ананиев на брифинг на ГЕРБ.

От партията обявиха, че предишните шефове - Галя Димитрова и Георги Костов, не са политически назначени и по тази причина не могат да си обяснят рокадите.

От ГЕРБ посочиха, че именно в тези две агенции е имало доста добри резултати през годините. И се заканиха, че през следващите два месеца стриктно ще следят работата на НАП и Агенция "Митници", за да проверят дали смяната на директорите ще доведе до положителен резултат.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК