Нова рокада: Румен Спецов заменя Галя Димитрова като шеф на НАП

През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство

14.05.2021 | 10:01 Редактор: Тодор Петров
Нова рокада: Румен Спецов заменя Галя Димитрова като шеф на НАП

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов. 

Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“. 

В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той е активен спортист, има над 20-годишна кариера в бодибилдинга и много титли. Спецов е лицензиран съдия към Българската федерация по културизъм и фитнес.

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 месеца
Да му е честито на Спеца Сигнализирай за неуместен коментар