Виртуална разходка в над 20 града в България с Google Street View

През следващите 7 месеца ще обикалят държавата за да актуализират данни

12.05.2021 | 20:24 Редактор: Десислава Атанасова

Автомобилите на Google Street View се завърнаха в България. През следващите 7 месеца ще обикалят държавата за да актуализират изображенията на родните градове, пътища и природни забележителности.

4 автомобила оборудвани с HD камери ще позволят на потребителите на Google Street View да опознаят България и да се ориентират лесно в над 20 града в страната, сред които Петрич, Търговище, Котел, Козлодуй.

Адриано е от Бразилия. Идва в София преди 6 месеца за да подготвя българските състезатели по плажен волейбол за олимпийските игри в Париж през 2024 година. Споделя, че Google Street View е неизменна част от ориентацията му в града. Помага му да опознае България и нейната история. 

"Използвам Google Street View често. Много ми помага, не съм от София и това е моят начин да проучвам местата, които искам да посетя предварително, както и да се ориентирам в града. Племенницата ми преди време беше на гости каза, че иска да посетим музея на комунизма и си спомням, че го потърсихме в Street view, беше страхотно, успяхме наистина да видим дори монументите в двора на музея.  Без Google Street View не мога да отида никъде, много е важен за живота ми в София", споделя треньорът на българският национален отбор по плажен волейбол Адриано Тикао.

Първите кадри в България бяха заснети през 2012 г. Сега, в допълнение към пътните артерии, Google представя и панорами от пешеходни зони и забележителности. Потребителите могат да направят виртуална разходка до Седемте рилски езера, Белоградчишките скали и много други красиви кътчета в страната.

Google преработва изображенията със специализирана техника с цел защитата на поверителността. Всички лица на хора, както и регистрационни табели на автомобили се замъгляват. 

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК