Над 65% от хората, които работят от вкъщи, искат това да продължи

2% от запитаните казват, че биха предпочели да се върнат в офиса

10.05.2021 | 11:56 Редактор: Жаклина Иванова
Над 65% от хората, които работят от вкъщи, искат това да продължи

Над 65% от хората, които работят дистанционно в момента, искат да продължат да работят от вкъщи. Общо 58% пък заявяват, че ще търсят нова работа, ако трябва да се върнат в офиса. Това става ясно от проучване на сайт, предлагащ обяви за работа.

Само 2% от запитаните хора казват, че биха предпочели да се върнат в офиса, а 11% - че работата от разстояние не е от съществено значение за тях.

Малко над една трета от анкетираните посочват като предпочитан начин на работа хибридният модел, който съчетава офис и дистанционна работа.

84% от участвалите в проучването посочват, че липсата на пътуване до офиса пести много време и това е едно най-големите предимства при работа от дома. За 75% от запитаните пък освен пестене на време е и сериозно пестене на средства, в това число и за транспорт, пише "Монитор".

Същевременно най-големият недостатък на работата от вкъщи е, че хората по-трудно се изключват, работят повече и се преуморяват – това се посочва от 35% от участниците в проучването. За 28% проблем са техническите проблеми у дома, както и разсейването с други задачи, достъп до надежден доставчик на интернет (26%) и умора от видео срещите (24%).

Проучването установява също така, че само 24% от отдалечените служители имат определен домашен офис, а 34% са създали някакво работно пространство.

Желанието да се преместят да живея другаде заради възможността да работят отдалечено – най-често на място, което е по-евтино за живот, също назрява у все повече от хората, които работят от дома, става ясно още от проучването.

Чрез Законодателни промени ще регламентират здравословните и безопасни условия на труд, по време на работа от дома. Това обяви социалният министър Деница Сачева. Има предложение техническото оборудване да се осигури от работодателя, а консумативите да са за сметка на служители, това обаче ще се дебатира с работодателските организации.

Предстои със закона да бъде бъде регламентирана трудовата злополука при работа в домашна среда.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Ами като детето ти е нон-стоп дистанционно на училище и няма кой да ти го гледа, естествено, че ще искаш да работиш и ти от вкъщи! Сигнализирай за неуместен коментар