Последният звънец на 45-ото НС удари, какво свършиха депутатите за 3 седмици?

Краткият период не попречи на депутатите да направят оценка на свършеното

07.05.2021 | 19:09 Редактор: Искра Ангелова

Животът на 45-ото Народно събрание продължи 3 седмици и 9 заседания. Краткият период не попречи на депутатите да направят оценка на свършеното.

За три седмици депутатите успяха да наложат мораториум върху част от действията на кабинета на Борисов, да разгледат няколко законопроекта и да създадат няколко временни комисии. За "Демократична България" 45-ото НС е дало старт на преход. 

"Това Народно събрание свърши едно нещо - започна дългият психологически и колективен преход за това, че страната не е ремарке на джипката на Бойко Борисов. Този преход няма как да бъде прост, няма как да бъде лишен от хаос, демокрацията се опитва да се възроди от една много дълга зима и всички ние колкото успяхме - помогнахме, но важното, е че отваряме нова страница", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

Според "Изправи се! Мутри вън!" този парламент е дал път на нови лица и зелена светлина за партиите на протеста. Но народните представители не са имали достатъчно време. 

"Събра ни парламент по волята на гражданите. В този парламент има няколко нови политически сили. Носещата конструкция на този парламент, по волята на българския избирател, беше партия, която е категорично деструктивно настроена и искаща да покаже, че никой, освен нея, не може да управлява и друга партия, която е пълен новак", сподели Татяна Дончева.

От "Има такъв народ" не видяха смисъл да се коалират с нито една друга партия в 45-ия парламент. Не видяха смисъл и в самия парламент. 

"Личното ми мнение, на човек, който е за първи път в това място, е, че коефициентът на полезно действие на парламента, така както работи, е малко над нулата. В една нормално работеща организация, хора, работещи с този коефициент на полезно действие, нямаше да са тук", коментира зам.-председателят на ПГ на "Има такъв народ"  Ивайло Вълчев.

А според левицата именно разединението е изиграло лоша шега на новите партии. 

"Интереси, лобизъм, партиен егоизъм и личностни амбиции. Вместо съединението да ни направи силни срещу модела ГЕРБ, разединението ни направи слаби и моделът продължава да управлява. Нещо повече - продължава да се подиграва с парламентарната република", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Избирател
преди 2 години
Даааа, сега е времето да отидем до урните на 11 юли и да изхвърлим мръсниците-политици от Парламента ! Сега е момента да изхвърлим мутрите сестра Галева, Фигуранта, *** , Дончева,Хаджикян, Бабишкян , Баджанака Свиленски..... от политиката !!!!!! Позволим ли им пак да правят цирковете си в следващия Парламент, то по-добре да си поръчаме ковчезите ! Сигнализирай за неуместен коментар