Бургас скърби за Ваня Костова, Стефан Диомов с трогателни думи за певицата

В нейна памет на 1 август в морския град ще има голям концерт

07.05.2021 | 14:20 Редактор: Здравко Черкезов

Бургас скърби за обичаната българска певица Ваня Костова, чиято звезда полетя към небето. В нейна памет на 1 август в морския град ще има голям концерт, на който ще се пеят песните ѝ, а днес бургазлии поставиха цвете за Ваня пред един от символите на Бургас - Часовника.

"Добре живяхме конче мое, но животът за малко ни е даден само да извикаш"

Ваня изпя най-хубавите български текстове и душата ѝ, едно сърце двуного, отлетя към звездите. За нея с много обич и уважение говори и бащата на "Тоника" - Стефан Диомов

"Тя дойде при мен, когато беше ученичка в 11 клас и беше голяма изненада, защото пееше доста добре, тогава имах проблем с първата Тоника. Ева беше бременна, а ни предстоеше турне и взех на нейно място Ваня, така че познавам Ваня преди Тоника", разказва маестро Диомов.

Той казва, че талантът на Ваня се събужда и доизгражда с "Тоника СВ", където изпява хитове като "Звезда", "Старата любов", "Конче мое", "Рождество".

"Беше родена певица. Аз вече няколко пъти казвам, че милиони са певците на тази земя, но малцина са истински, а Ваня беше истинска, от начало до край беше истинска… Тя изнасяше текста, като държеше всяка думичка да стигне до слушателя", каза бащата на "Тоника". 

"Изцяло посветена на песента, тя забравяше себе си. Надавам се сега, на 1 август, да почетем Ваня с един голям концерт и ще бъде пак тук при нас с песните. Аз съм сигурен, че това ще стане", надява се Диомов.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК