Борисов: Председателят на ЦИК трябва да е от ГЕРБ, но вероятно ще бъде от партията на Трифонов

Премиерът в оставка отправи критики към партиите в парламента, че не са съставили правителство

04.05.2021 | 13:46 Редактор: Искра Ангелова

Премиерът в оставка Бойко Борисов отново отправи критики към партиите в парламента, че не са съставили правителство. Според него председателят на ЦИК трябва да е от най-голямата политическа сила. А утре партиите в парламента трябва да предложат на президента членове на новата централна избирателна комисия.

Председателското място в Централната избирателна комисия трябва да получи най-голямата политическа сила, смята премиерът в оставка Бойко Борисов.

"Естествено, че председател на ЦИК трябва да е първата политическа сила – това сочи демокрацията, с най-много четири човека. Не знам и това как ще го направят да ги изгонят и тях. Но ако не се договорили, видите ли, а те ще се договорят, ще взимат сферата от тотото, ще слагат шест топчета и ще джуркат и който му се падне председател. Дотам я докараха, страхотно изборно законодателство, ще джуркаме топчета, за да определяме шеф на ЦИК", заяви Борисов. 

И направи предположение.

"Председателят на ЦИК най-вероятно ще бъде от партията на Слави Трифонов, зам.-председател ще е от някоя от другите партии. Интересно защо не направиха правителство", отсече премиерът в оставка.

Борисов отново отправи критики към другите политически партии, че приемат закони, а не са направили правителство, за да се стигне до служебен кабинет.

"За всичко друго се сговориха, ама за правителство - не, за да има служебно правителство. Внесли са си проектозакони за 7 млрд. за няколко дни. А кой ще ги изпълнява? Кои хора? Аз продължавам да твърдя, че при служебното правителство над 100 млн. не влязоха в държавната хазна от контрабанда. Проверимо, вижда се по сметките. Що е това нахалство? Да си приемат закони, а да не си правят правителство. Безотговорност, така го наричам", категоричен е Бойко Борисов.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
Времето за партията на Борисов свърши. Дванадесет години,този "родолюбец" си разиграваше коня и хич не му дремеше,какво мислят обикновените българи.Служебно правителство,нов парламент,нова прокуратура,съд и затвор за старите играчи. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
"Интересно защо не направиха правителство"- риторичен въпрос?! Сигнализирай за неуместен коментар