Атанасова и Борисов: Новите варвари газят законите, ще бъде зверска лъжа на изборите

Вицепремиерът в оставка Екатерина Захариева разкритикува машинното гласуване

03.05.2021 | 11:35 Редактор: Тодор Петров
Атанасова и Борисов: Новите варвари газят законите, ще бъде зверска лъжа на изборите

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова определи приетите промени в Изборния кодекс като абсолютен правен и конституционен прецедент.
 
"Новите варвари погазиха не само Конституцията и законите, но направо превъртяха и времето. Никога досега не се е случвало промени в закона да бъдат обнародвани в датата на приемането - говоря за указа, подписан от президента Радев за "Държавен вестник", обясни Атанасова.
 

Според нея демонстрираното от "партиите на промяната" е направо скандално. 

"Нали виждате цялата конспирация - то се прави умишлено и ще бъде зверска лъжа на тези избори. Ами как ще пътуват всички тези машини? Кой ще ги пази? Как ще се контролира? Те са толкова много въпроси", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 

"Фактът, че 24 % от хората гласуваха с машини означава, че хората не вярват на този вид гласуване. Не се ли притесняват от факта, че купуваме машини от Венецуела, в която правителството с милиции убиват собствените си граждани със снайпери, докато протестират? Тези хора нямат никаква представа как се организират изборите в чужбина и какво коства това", коментира вицепремиерът и външен министър в оставка Екатерина Захариева, цитирана от dnes.bg.
 
"Аз се занимавам с моята си партия - затова на 11 май имаме конгрес, на който ще вземем решения", заяви Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК