Температурите ще бъдат високи, следобед ще се развива купеста облачност

Във вторник очакваме ново захлаждане с валежи и гръмотевици

03.05.2021 | 07:24 Редактор: Тодор Петров

Денят започва с доста високи минимални температури от 11 до 16 градуса. Предиобед над страната ще има ще има разкъсана облачност. Следобед ще се развиват купести облаци, като повече ще бъдат те над Южна България. В Тракия и над Източните Родопи късно следобед и през нощта срещу вторник ще превалява и прегърмява. 

Максималните температури днес ще бъдат от 21 до 26 градуса, в района на Сандански - до 28, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

На Балканите температурите бързо ще се повишават, а облаците ще се развиват с подсилен дневен ход и условия за гръмотевични бури в централните и източни части от полуострова. Валежната зона над Русия се премества към Урал и отслабва, а другата, над Западното Средиземноморие, е свързана с циклон, който ще се премества на север и Балканите ще остават в неговата периферия с динамична време. 

Във вторник очакваме ново захлаждане с валежи и гръмотевици, по-интензивни в южните и в източните райони. В сряда ще има повече слънце и повишение на температурите. В четвъртък денят ще започне със слънце, а следобед главно в Централна България и над Стара планина ще превали и прегърми. 

В петък ще бъде слънчево и топло за сезона. В събота от изток ще се заоблачи, но валежи не се очакват. По Черноморието ще се стелят ниски облаци.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК