Срутване на новостроящия се участък на АМ "Струма" край Симитли

Това е станало след поройния дъжд в сряда

01.05.2021 | 08:55 Редактор: Десислава Атанасова
Срутване на новостроящия се участък на АМ

Срути се скат на новостроящия се участък ЛОТ-3.1. на АМ "Струма“ край град Симитли.

Още през миналата седмица бе видно, че скатът е готов да се срути. Това е станало факт след поройния дъжд в сряда. Участък от ската се е свлякъл заедно с поставената предпазната мрежа и рогозката под нея. Паднала е предимно пръст и дребни камъни, които са запълнили 2-метровата "джоб“-стена под ската.

Отляво на срутването скатът също тръгва да се свлича, има разкъсани участъци от мрежата и поставената под нея лесозащитна рогозка, съобщава БГНЕС.

Срутването е в готовия още през миналата година 2-километров участък от рудник "Ораново" до Сухата река. Той е с поставена настилка, замрежен скат, маркировка и пътни знаци. Мрежите бяха поставени от алпинисти миналата година а през есента участъкът неофициално бе пуснат в експлоатация за 20-на дни.

Той отново бе затворен, тъй като при косото включване в ГП Е-79 тежките камиони започнаха да рушат асфалтовото покритие.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

 


1
2 rate up comment rate down comment 0
мафия
преди 2 години
Срутването е показателно за всичко, построено от ГЕРБ и Борисов! Харчат милиарди народни пари, а след тях то се срутва. Сигнализирай за неуместен коментар