Работници загинаха при срутване на виадукт на строеж на "Хемус"

Тепърва ще се установява дали е имало нарушени условия на труд

15.02.2020 | 18:46 Редактор: Ивет Арабова

Двама души загинаха при трудова злополука на автомагистрала "Хемус". Част от виадукт се срути тази сутрин по време на строителни дейности. Причината за инцидента към този момент е неясна. Той се случил между п.в. Белокопитово и село Буховци около 10.30 сутринта. 

"Двама работници са били най-отгоре на този кофраж, в средната си част се разкъсва, срутва, само те са паднали", информира окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова.

Единият работник е на 42 г., а другият на 51, работили към шуменска фирма. Тепърва ще се установя имало ли е нарушени условия на труд. 

"Ще бъде изискан доклад от Инспекцията по труда във връзка с констатациите, които те са направили. Ще се назначат необходимите експертизи", заяви още Диляна Стоянова.

На мястото на инцидента беше направена проверка от Инспекцията по труда в гр. Търговище. 

"При предходни проверки, а както и на място, поискахме плана за безопасност и здраве, както и извършената оценка на риска и тепърва ще изясняваме имали нарушения в технологичните и процедурните правила", обясни директорът на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова.

Работата на обекта беше преустановена. 

Вижте повече в репортажа на Благой Цицелков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК