Васил Петров: Ако живеем по Божиите заповеди, ще бъдем винаги щастливи

Ние трябва да търсим духовното в невидимите неща, сподели певецът

30.04.2021 | 22:04 Редактор: Жаклина Иванова

Как да намерим баланса между материалното и духовното? Колко важна е изповедта? Как да търсим спасението на душите?

"Разпети петък е тъжен ден. Може би най-тъжният в годината, защото се опитваме да бъдем съпричастни със скръбта на всички, заради страданията христови. Но същевременно е и празник, и се поздравяваме, защото предвкусваме христовото възкресение, което ще ни направи щастливи", заяви певецът Васил Петров в ефира на "Денят ON AIR".

Певецът сподели, че винаги се обръщаме към Бог, когато имаме някакъв проблем, а когато сме щастливи  - го забравяме. 

"Ако се стараем да живеем по Божиите заповеди, ще бъдем винаги щастливи. Дори в нещастието ще бъдем щастливи, защото ще знаем как да го преживеем", подчерта Петров.

Относно трудностите и предизвикателствата в живота, певецът е на мнение, че Господ знае точно колко да ни изпита.

"Ние трябва да търсим духовното в невидимите неща, а не в това псевдо духовното, в материалните символи и материалния начин на живот", подчерта още той в студиото на Bulgaria ON AIR.

За намирането на баланса между материалното и духовното, той подчерта, че можем да го постигнем като общуваме с Бог и не се отдалечаваме от него, като следваме това, което ни е заръчал. 

"Чудесата стават всеки ден около нас. Свидетели сме на такива стечения на обстоятелствата, които граничат или са си чисти чудеса", категоричен е певецът.

Той сподели, че се е обърнал към вярата на един по-късен етап от живота си.

"В един момент, когато разбрах, че съществува свръхестествена сила, която е сътворила Вселената, си дадох една година период да установя, да си отговоря на въпроса - коя е точно тази сила", добави Петров.

Певецът вярва, че целта на всеки е да наследи вечността.

"На днешния ден са христовите страдание, всъщност, те са безкрайно повече отколкото всички човешки мъки и страдания взети заедно през цялата човешка история. Дължим уважение към спасителя", добави още той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК