Дъжд и гръмотевици на места, температурите достигат до 22 градуса

Вятърът ще бъде умерен от изток, скорости до 40 километра в час

29.04.2021 | 07:30 Редактор: Юлия Христова

Продължаваме с дъжд, гръмотевици на места и облачно време. Тази сутрин температурите са сравнително високи - от 5 до 10 градуса. Ще има значителна, но разкъсана облачност. Следобед в западните и централни части от страната ще превалява и прегърмява. Над крайните западни райони има условия за гръмотевични бури и за слаби градушки. Вятърът ще бъде умерен от изток, скорости до 40 километра в час, а по планините свеж от запад. Преобладаващите дневни температури ще бъдат от 18 до 22 градуса. В Сандански ще бъде най-топло с температури до 26 градуса, а най-хладно по Черноморието до 15 градуса. 

Над планините следобед ще бъде ветровито, със значителна облачността. Вятърът по високите части, над 2200 метра ще бъде свеж от югозапад до 40 километра в час, съобщава синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В четвъртък и в петък ще има и градушки в централните райони. Ще се затопля чувствително с температури в населените места над 25 градуса. В събота се очакват краткотрайни валежи, по-съществени в Дунавската равнина, а Добруджа ще бъде притегателен център за гръмотевични бури. В неделя ще бъде топло за сезона. По планините ще превали. Ще прегърмява като в Добруджа и по Черноморското крайбрежие се очакват гръмотевични бури и през нощта срещу понеделник. 

Цялата прогноза гледайте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК