Необичайно състезание във Варна: Изкачване на стълби със събиране на отпадъци

Участниците трябваше да премерят сили в изкачването на близо 500 стълби

28.04.2021 | 19:45 Редактор: Жаклина Иванова

Необичайно състезание във Варна - изкачване на стълби със събиране на отпадъци. Нестандартната проява е по повод Международния ден без асансьори, а целта е повече физическа активност в градската среда.

Над 30 варненци приеха предизвикателството да участват в нестандартното състезание, което обединява две каузи – стимулиране на физическата активност и облагородяване на градската среда. 

"Аз съм голям природозащитник и много се зарадвах, че има такова състезание и реших просто да помогна, да почистя“, сподели участник в събитието.

"Трябва да се пази природата, има си предназначени места за изхвърляне“, коментира друг състезател.

Участниците трябваше да премерят сили в изкачването на близо 500 стълби, които водят към дивия плаж "Галата“ край Варна. Състезанието беше за време, а условието - да носят със себе си и събрания боклук. От години стълбите са предпочитано място за маршрут до морето, но са обрасли с трева, тънат в боклуци и са почти разбити. 

"Търсихме стълби за събитието. Това беше най – екзотичното място с най – много стълби. И понеже самото събитие се провежда в Международния ден без асансьори, решихме заедно с бягането да почистим", сподели организаторът на събитието Мирослав Тодоров.

Това е първата инициатива от серия събития на сдружението. Предстоят още екологични спортни прояви, насочени предимно към каузата за чиста среда и море.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК