Топъл обяд за нуждаещите се: Инициатива на храм "Св. Петка" и манастир "Св. Мина"

Всеки вторник в 12 часа над 150 бездомни хора и хора в нужда получават своя топъл обяд

27.04.2021 | 18:22 Редактор: Жаклина Иванова

На Велики вторник бездомни хора и хора в нужда получиха своя топъл обяд пред храм "Св. Петка" в столицата. А в деня на Страстната събота предстои нуждаещите се да получат празнична храна, с която да посрещнат Великден.

Всеки вторник в 12 часа над 150 бездомни хора и хора в нужда получават своя топъл обяд в храм "Св. Петка" в столицата. Днес менюто е съобразено с Великия пост и включва боб, картофи с патладжан и гювеч, а за десерт  - бонбони, които са част от даренията на епископ Сионий. 

За първи път тази година по време на Великата събота в 12 часа, отново пред храм "Св. Петка", ще се раздават дрехи, козунак, червени яйца, сирене, кашкавал, салам, с които хората в нужда да посрещнат Великден подобаващо. 

"Целта е да изпълним Евангелската заповед, да възлюбим бога, да възлюбим и ближните като себе си, особено пък тези, както казва Христос, най-малките. Тези, които са изпаднали в нужда, в нищета и имат осезаема нужда от подкрепа. След като не могат сами да подсигурят насъщния си хляб, църквата да ги нахрани, и да стопли душите им", сподели служителят в манастира "Св. Мина" Борис Петров.

Благотворителната инициатива обединява усилията на манастир "Свети Мина" и храм "Света Петка". Започва на 2 февруари - денят на християнския празник Сретение господне. Провежда се под ръководството на Софийската Света Митрополия и ще продължи и след Великденските празници.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК