Въпреки пандемията: Много българи ще празнуват Великден и Гергьовден в хотел

Заетостта към този момент е близо 60 %, като очакванията на хотелиерите са тя да се повиши

27.04.2021 | 19:42 Редактор: Жаклина Иванова

СПА курортите в страната се радват на сериозен интерес от страна на български туристи за предстоящите празници. Независимо от пандемията много българи ще празнуват Великден и Гергьовден в хотел. Заетостта към този момент е близо 60 %, като очакванията на хотелиерите са тя да се повиши значително в следващите дни. И за предстоящите празници Велинград е сред предпочитаните дестинации. 

"Ще разчитаме на българските туристи и на посещаемост от тях по обективни причини. Над 50 % заетост, като перспективните резервации до момента вървят много добре", сподели мениджърът Анна Костова.

От бранша са категорични, че след месеци на ограничения заради Ковид - 19, туристите вече нямат притеснения при посещение на хотелите. 

"Въпреки рестрикциите хората имат желание и правят всичко възможно, за да пътуват", добави мениджърът Анна Божкова.

"Наблюдаваме, че хората са се насочили повече към престоя на открито, към по-здравословната линия на живот, към това да са сред природата", подчерта Костова. 

СПА изкушенията обаче остават водещи при резервациите във велинградските хотели. От туристическият бранш в града отчитат нова тенденция в резервациите.

"Новото “нормално”, към което често се обръщаме, показва че в последните 6 - 9 месеца туристите правят резервациите основно в последния момент, така че очакваме това и за Великден", сподели Божкова.

Една почивка за предстоящите празници във Велинград би струвала от 200 до 1000 лева на човек, в зависимост от броя нощувки и екстрите, които изберете за своята ваканция.

Вижте повече в репортажа на Ангел Узунов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК