Доц. Кунчев: Ще хвърлим маските, ако стигнем 75% ваксинирани

Еднодозовата ваксина на Jenssen ще бъде насочена към туристическата индустрия, посочи още той

27.04.2021 | 12:20 Редактор: Десислава Атанасова
Доц. Кунчев: Ще хвърлим маските, ако стигнем 75% ваксинирани

Количествата ваксини, които получаваме през месец май, ще бъдат два пъти по-големи в сравнение с април, а през юни са четири пъти по-големи. Това ни дава възможност вече да решим проблемите с количеството и да се насочим към другия проблем, който е желанието за имунизация. Това заяви държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, по време на традиционната пресконференция по повод Европейската имунизационна седмица.

Доц. Кунчев обясни, че е много важно постигането на 70-75% ваксинирани, към което се стреми България.

"Ще хвърлим маските, ще паднат ограничителните мерки и ще се върнем към нормалния начин на живот“, увери държавният здравен инспектор.

Главният държавен здравен инспектор посочи, че еднодозовата ваксина на Jenssen ще бъде насочена към туристическата индустрия. 80 000 работещи в сферата са заявили желание да бъдат имунизирани.

"Искаме да използваме предимството на тази ваксина, че е еднодозова и да я насочим към контингенти, при които е необходим по-бърз ефект. За момента това е туристическата индустрия. Искаме да уверим всеки, който иска да почива в България, че той ще бъде в една безопасна среда", заяви още доц. Кунчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
съмнения
преди 2 години
Прав сте, доц. Кунчев, но как да достигнем тези проценти, като няма достатъчно ваксини? Вече трети път се регистрирам на Електронния портал, но какво от това? Добре, че от ЕС се смилиха над страната ни, та ни отпускат едни извънредни дози. Партийните експерти на ГЕРБ са поръчали близо 5 милиона дози от Астра Зенека, и още толкова от Санофи - ваксина която скоро няма да се появи...А ЕМА бави по политически причини регистрацията на Спутник V. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години