Цената да стъпиш на червения килим - Мария Бакалова пише история

През последните години американската филмова академия се е отворила за останалия свят, убедени са от киноиндустрията

26.04.2021 | 18:50 Редактор: Десислава Атанасова

С успеха си в Холивуд, актрисата Мария Бакалова пише история. Така близки и колеги определят безспорното постижение на българката. Каква е цената на стъпиш на червения килим и за шанса на България да присъства на световната кино сцена?

"Уау, Уау, Уау поздравления за Мария, щастлив съм, че успя сама да стигне до червения килим и този огромен успех за България и нея", заяви режисьорът Ивайло Пенчев.

Мария Бакалова изгрява у нас с главната си роля във филма "Като за последно" на режисьора Ивайло Пенчев. Днес той е изключително горд от нея. Преди вечерта на "Оскарите", той ѝ се обажда, за да ѝ пожелае успех по пътя към сбъдването на мечтите. 

"Пожелах ѝ да спечели статуетката и много, много бъдещи филми и да не е като "За последно", както е нашият съвместен филм, а да е първият, който да я изведе още по-нагоре, това да спечелиш номинация е голям успех", допълни още Пенчев.

И е категоричен:

"Холивуд разбра за България, освен за Мария. Разбра, че в България има стойностни хора и творци, има много актьори, просто нямат шанс да излязат на голямата сцена", категоричен е режисьорът. 

От киноиндустрията в България са убедени, че през последните години американската филмова академия се е отворила за останалия свят. А Източна Европа вече има своето място. 

"Това е успех за европейските актьори. Това ме прави толкова щастлива, защото може би и друг е имал шанс, но ние не проявяваме храброст, ние трябва да проявяваме храброст и да се хвърляме в предизвикателствата, това което прави тя", каза актрисата Гергана Стоянова

Стоянова се надява, че успехът на Бакалова, да отвори пътя и на други български актьори. 

"Тя попада в едни среди, които отварят много врати, това че Брад Пит ѝ произнесе името правилно вече е първото доказателство за успеха ѝ, вече няма човек, който в кино общността да не е научил името Мария Бакалова", заяви още Стоянова. 

А Бакалова печели сърцата на жури и публика с  амбиция, умения, чар и много работа. 

"Аз съм най-щастливия човек на Земята в момента. Щастлив и от това, че не я спрях, че й дадох възможност да отиде на финалния кастинг, аз не давам криле, аз давам възможности", сподели Ивайло Пенчев. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК