Брад Пит към Мария Бакалова: Един ден ще бъде голяма филмова звезда!

Франсис Макдорманд беше отличена за най-добра актриса в главна роля

26.04.2021 | 14:06 Редактор: Юлия Христова

Мария Бакалова не успя да спечели най-престижната кино награда - Оскар в категорията поддържаща женска роля. Въпреки това българката получи огромно признание.

"Мария Бакалова – тя е като Мерилин Монро. Един ден ще бъде голяма филмова звезда. Мария, добре дошла!", каза актьорът Брад Пит. 

На бляскавата церемония Бакалова заложи на разкошна бяла рокля. Тоалет, с който тя се оприличи на Пепеляшка, защото е източноевропейска актриса с огромната мечта - да играе в Холивуд. А белият цвят е символ на новото начало. 

Големият победител на тазгодишните награда е филмът "Земя на номади". 

Продукцията грабна "Оскар" за най-добър филм. А Франсис Макдорманд беше отличена за най-добра актриса в главна роля за същата лента. 

"Нямам думи. Това е моята работа и аз я обичам. Благодаря ви!", посочи актрисата Франсис Макдорманд. 

63-годишната Макдорманд получава отличието на американската киноакадемия за трети път. Така тя попада в елитния клуб на актьорите с по три награди Оскар и се нарежда до Мерил Стрийп, Даниъл Дей-Луис и Джак Никълсън. В качеството си на продуцент на "Земя на номади" Франсис Макдорманд получи още една статуетка на тазгодишната церемония. 

Клоуи Джао грабна наградата за най-добър режисьор за "Земя на номади". Тя стана първата азиатка и втората в историята жена, спечелила "Оскар" за най-добра режисура. Призът за най-добър актьор отиде при Антъни Хопкинс за ролята му в драмата "Бащата". АТМ Осемдесет и три годишният Хопкинс стана най-възрастният актьор, отличен с "Оскар".

Томас Винтерберг заслужи приза за "Най-добър чуждоезичен филм" за "Още по едно". Винтерберг изнесе кратко и емоционално слово. Той посвети наградата на дъщеря си Ида, загинала при автомобилна катастрофа четири дни след началото на снимките.

"Инцидент на магистралата отне живота на дъщеря ми. В крайна сметка направихме този филм за нея, като неин паметник", обясни Томас Винтерберг.

"За душата" беше награден със статуетка за най-добър анимационен филм. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
българин
преди 3 години
Българските *** очевидно не разбират елементарен английски, защото Брад Пит представи Мария Бакалова като момиче, което като малка е било вдъхновена от думите на Мерилин Монро "един ден аз ще бъда голяма звезда". Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 3 години
Марче,когато Брад Пит те хвали пред цял свят,той винаги знае за какво го прави.Понамали малко публичните си изяви,защото често това води към обратен ефект. Сигнализирай за неуместен коментар