Как реагираха депутатите, след като Трифонов обяви, че ще върне мандата?

БСП го обвиниха, че хвърля държавата в хаос, ДПС запазиха мълчание

26.04.2021 | 18:00 Редактор: Никола Симеонов

Няма да има правителство на "Има такъв народ". Това стана ясно тази сутрин от пост на лидера на партията в социалните мрежи. В него Слави Трифонов номинира за премиер световния шампион по шах Антоанета Стефанова, но е категоричен, че тя ще върне веднага мандата на президента.

От БСП обвиниха Слави Трифонов, че е провалил възможността да се разгради модела "Борисов" и обвиниха "Има такъв народ“, че хвърля държавата в хаос.

Личното мнение на депутата от левицата Манол Генов е, че ако се стигне до нови избори, БСП има шанс за повече депутати. Въпреки това, ако третият мандат е в столетницата - тя трябва да го върне. 

"Никой не иска да управлява с нас. Вие видяхте публичните изяви на другите партии, така че най-моралният жест от наша страна е да върнем мандата", каза Генов. 

Въпреки това за Мая Манолова най-логичното е последният мандат да бъде получен от третата политическа сила, въпреки че не биха подкрепили БСП. 

А разговори с ИТН не са водени, въпреки че миналата седмица адв. Николай Хаджигенов разкри, че неформални преговори е имало. 

"Ние сме заявили принципна подкрепа за правителство на промяната. Хората искат стабилност, искат сигурност, искат техните проблеми да бъдат решени", заяви от своя страна Манолова.

"Демократична България" е готова за предсрочни избори. Според Борислав Сандов дясната коалиция ще се представи по-добре на нови избори. 

"Тези техни действия на нежелание да влезем в разговор по същество за евентуално правителство в рамките на това НС е намерение да върнат мандата, което и днес се потвърди", каза той. 

От ДПС запазиха мълчание.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
мнение
преди 2 години
Разграждането на мафиотското управление минава през нови извънредни избори! На тях страхът от ГЕРБ ще е по-малко и по-лесно ще се състави реформаторско мнозинство. Партиите на статуквото бранят привилегиите си и не искат да ги отстъпват. Премахване на държавната субсидия! Тя е все едно, са обложили целия народ с членски внос. Не искаме да плащаме членски внос на ГЕРБ, БСП и ДПС! Нека го събират от членовете си и така да се финансират! Определяне на нормални заплати на всички във властта. Сигнализирай за неуместен коментар