Радев: Надяваме се на правителство с широка парламентарна подкрепа

Българите очакват решения, които да бъдат взети от този парламент, посочи той

24.04.2021 | 10:57 Редактор: Юлия Христова
Радев: Надяваме се на правителство с широка парламентарна подкрепа

Надявам се допълнителното време да бъде инвестирано в диалог и съгласие. Надяваме се на правителство с широка парламентарна подкрепа. В скоро време ще взема решение за връчване на мандат. Трябва да намерим баланса между промени, които да се случат след промени в законите и съставяне на правителство. Не трябва да губим надежда. Това заяви президентът Румен Радев, предаде БГНЕС.

Няма определен срок в Kонституцията между първия и втория мандат. Виждате, че парламентът заработи енергично, разглеждат се важни законопроекти. Българите очакват решения, които да бъдат взети от този парламент. Трябва да му дадем шанс да свърши полезна работа, за каквато вече има сериозни заявки.

Рано е да говорим за трети мандат, зависи какво ще се свърши на втория. Очаквам партиите и настоящото правителство да намерят сили и да проявят отговорност за актуализация на бюджета, защото ще бъде крайно безотговорно към пенсионерите и фирмите пред фалит да се окажат без подкрепа, точно когато имат най-голяма нужда, а за такава подкрепа в момента бюджетът няма средства, подчерта Радев.

Надявам се да се запази добрият тон, защото времето е ограничено, имаме нужда от решителни промени, имаме нужда те да бъдат вършени изцяло според очакванията на българите, а не според егоистични виждания на партиите. Несериозно е да се мисли за служебно правителство, при положение, че тече процедурата за редовен кабинет, категоричен е президентът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК