Дойдоха първите туристи от Израел, но прогнозите за сезона са песимистични

Едва няколко хотела ще отворят врати за Великден

23.04.2021 | 18:18 Редактор: Тодор Петров

Първите туристи от Израел пристигнаха у нас. Снощи група от 125 гости кацна на летище "Варна". Те ще почиват в курорта "Златни пясъци". 

Израел поднови полетите си до България след заповедта на здравния министър за отваряне на игралните зали при капацитет от 50% посещаемост. 

Хотелиерите обаче не са обнадеждени за предстоящите празници и летния сезон. Почетният консул на Израел в Бургас - Орлин Мандов, също е песимистичен за сезона заради изискванията за PCR тестове и силната конкуренция на други държави като Грузия, където тези тестове не се изискват. 

"Защо страна, в която има 50 пъти повече болни отколкото в Израел, изисква проверка. Би било логично обратната посока. Всички казват: Mахнете PCR-ите, вие сами се поставяте във втора група", заяви той.

От летище "Варна" все пак са обнадеждени за предстоящия летен сезон. 

"За летния сезон имаме основания очакванията ни да бъдат оптимистични. Въз основа на заявените до момента полети от авиокомпаниите, разбира се, до голяма степен изпълнението им зависи от обстановката и рестрикциите, наложени от съответните държави", коментира Деница Милосавлевич – експерт авиационен маркетинг и развитие. 

Но надежда за Великденските празници почти няма. Едва няколко хотела ще отворят врати, за да посрещнат предимно български туристи. В неделя на варненското летище се очаква още един полет с туристи от Израел, а скоро и от нашите основни пазари - Централна, Източна и Западна Европа. Ще има ли обаче германски туристи, след като компании отмениха полетите до първи юли, предстои да разберем.

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК