Нинова: В парламента виждаме старото задкулисие с нови лица

Пета година декларираме, че не искаме да бъдем част от него, заяви лидерът на БСП

22.04.2021 | 11:35 Редактор: Тодор Петров
Нинова: В парламента виждаме старото задкулисие с нови лица

"В новия парламент виждате старото задкулисие с нови лица. Пета година декларираме, че не искаме да бъдем част от това задкулисие. И пета година ви го доказваме. Доказваме ви го и сега. Всички аргументи за някакви процесуални нарушения, за някаква противоконституционност, сами си ги обориха – с декларирането, че днес вече ще подкрепят това предложение", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Oнзи ден предложението на БСП е било противоконституционно, защото ограничаваме правата на изпълнителната власт, които са им дадени с Конституцията. Днес вече не е противоконституционно с новото предложение, с което се увеличават казусите, в които Народното събрание ограничава изпълнителната власт – и ще го подкрепят, даде пример тя.

"Миналата седмица е противоконституционно, защото искаме 3 или 4 ограничения, а днес вече не е противоконституционно, защото се добавят още 7 – сключване на нови договори на стойност над 1 милион лева, вземане и предоставяне на държавни заеми и т.н. Освен нелогично, това е много смешен опит за прикриване на истината, която искам сега да кажа – с лицето си, от трибуната на Народното събрание, пред целия българския народ", продължи Нинова.

"Онзи ден, пред всички камери, и пред ръководството на БСП, с мен се проведе арогантен и нахален разговор: Оттегли това предложение, ще те подкрепим след една седмица, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове. Цитирам Йордан Цонев. И заставам с лицето си пред целия български народ, имам свидетели – цялото ръководство на групата.  Дотолкова беше възмутен, че си позволи да го направи пред целия първи ред. А съм сигурна, че ако си върнете камерите, ще видите реакцията ми и страшния скандал, който се разви в рамките на 3 минути", обяви лидерът на БСП.

"Казах му: Кой си ти, че ще казваш какво ще прави БСП? Вие може да командвате във вашата група, но не и в нашата партия", изтъкна Нинова.

Снимка: БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК