Гьоков, БСП: Борисов раздаде от прозореца на джипката около 5 млрд.

Имаме експерти, при други избори БСП ще вдигне резултата, каза той

21.04.2021 | 21:52 Редактор: Десислава Атанасова

 

От БСП предлагат много промени в сегашното законодателство - в закона за публичните финанси, за помощи за семейства, за възрастните хора. Но очакват ли подкрепа и откъде? 

"Имаме много предложения в социалната сфера, както би трябвало да прилича на една социална партия каквато е БСП. С предложението за разглеждане на публичните финанси се опитваме да се прекрати тази грешна практика през годините. БСП предложихме да влезе едно изслушване на министъра на финансите - един поглед към бюджета на Република България. Той дойде, но колегите от ГЕРБ саботираха неговото изказване. Изслушахме го, но надали някой разбра какво става с бюджета. Борисов раздаде от прозореца на джипката около 5 милиарда", заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Гeорги Гьоков.

След резултата от парламентарните избори стана ясно, че БСП загуби голяма част от гласоподавателите си и така беше изместена от втората позиция. 

"За съжаление, избирателят отреди на БСП трето място. Аз обаче не виждам как ГЕРБ ще състави правителство. По всяка вероятност ще върнат мандата и тогава идва ред на втората сила. За мен е подозрително мълчанието на представителите на ИТН. Те не дават никакви сигнали", каза още Гьоков.

От БСП заявиха подкрепата си към ИТН, но от партията на Слави Трифонов бяха категорични, че не искат подкрепа от БСП, ГЕРБ И ДПС.

"Странно е да кажеш, че не искаш подкрепа. Няма кой да даде абсолютно мнозинство, на която и да е партия. Националният съвет на БСП реши, че ще подкрепи едно такова правителство, но не безусловно", допълни още депутатът. 

Според Гьоков, посланията на столетницата на предизборната кампания са били ясни, но не са стигнали до избирателите.
 
"Просто младите хора действат емоционално. Ние искаме 100% машинно гласуване, мажоритарен вот. По начина, по който се предлага сега е странно, може би е нещо добро, но е неприложим в България. Не приемаме 1 лев субсидия - трябва да се седне и да е сметне за българските политически и икономически условия, каква е поносимата и нормална субсидия за една партия да развива политическа дейност. Трябва да има прозрачност за цялото финансиране на партиите", обясни още Гьоков в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни, че е по-добре рулетката да не стига до БСП. 

"На мен, не ми се ще хич да стига този мандат до БСП. Логиката сочи, че мандатът ще дойде в БСП и искам да се върне веднага, без въобще да се прави опит да се съставяне на правителство, защото избирателят ни отреди трета позици", каза Гьоков.

И изрази готовност за нови избори, като подчерта, че програмата на БСП не е измислена само за 2021 г., тя е последователна и изстрадана.

"Имаме кадри, експерти и смятам, че при едни други избори, БСП ще вдигне резултата", допълни депутатът. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Праведен
преди 3 години