Проф. Ангелов: Ще удължим извънредното положение с месец, вирусът ще остане

Ние сме лекари до гроб, а политици и началници - до време, подчерта той

22.04.2021 | 10:53 Редактор: Тодор Петров
Проф. Ангелов: Ще удължим извънредното положение с месец, вирусът ще остане

"Ние сме лекари до гроб, а политици и началници - довреме. Дали ще продължим да даваме тези брифинги ежеседмично, много зависи от решенията, които ще бъдат взети от Народното събрание и президента. Ще изпълним нашите ангажименти към българите", заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

Той съобщи, че председателят на комисията по здравеопазване в 45-ото Народно събрание - д-р Александър Симидчиев, го е поканил на среща, която ще се състои днес. На нея ще бъдат дискутирани всички въпроси, свързани със здравеопазването и пандемията от коронавирус. 

"Извънредното положение ще бъде удължено с един месец. Ситуацията е много сериозна. Вирусът ще остане и много зависи какви решения ще се вземат, колко бързо ще се вземат. Много пъти сме показвали вземането на бързи решения в много трудни моменти. Трудно сме били разбирани, но успяхме да се справим с трите вълни", подчерта проф. Ангелов.

По думите му, в момента се говори много и много идеи хвърчат във въздуха. 

"В нашето поле няма място за политика, касае се за здравето и живота на хората. Отидох в Народното събрание с ясна идея, с нормален тон, залата ми се стори по-разумна от предния път. Исках да дам ясен знак, че протягаме ръка към всички. Ясно е, че вече замириса на избори и започнаха предизборните кампании", каза още здравният министър в оставка.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Еми щом така са решили... Сигнализирай за неуместен коментар