Остри реакции след номинацията на Любен Дилов-син за министър на туризма

Решението разбуни духовете сред туристическия бранш и в социалните мрежи

21.04.2021 | 19:49 Редактор: Тодор Петров

Туристическият бранш с остра реакция след предложението на коалицията ГЕРБ-СДС за министър на туризма. Номинацията на Любен Дилов-син разбуни духовете и в социалните мрежи, а някои определиха решението като подигравка. 

Решението за номинацията му дойде на импровизираното събрание на ГЕРБ в болницата, в която се лекуваше премиерът в оставка Бойко Борисов. 

"Ти, особено в подводната археология, като писател, като културтрегер, малко могат да излязат и да те надговорят, а туризмът е пропаганда: Нашето е по-добро от всичко останало." Така Борисов обоснова избора си Дилов да оглави Министерството на туризма, допълвайки, че е избран именно от туристически град. 

Почетния председател на движение "Гергьовден" се вля в редиците на ГЕРБ като водач на листата в Бургас. А реакциите след номинацията за министерския пост не закъсняха.

"Човекът разбира от всичко. В туризма е важното да си добър администратор и да се обградиш с хора, които разбират от туризъм. Той може и да притежава тези качества", заяви Венцислав Кръстев от сдружение ''Туризъм''. 

Докато някои от бранша изразяваха положителни очаквания и радост, то други сериозно се усъмниха в професионалните качества на Дилов в туристическия сектор.  

"Такива не познавам от негова страна, което пък от самото правителство говори, че туризмът не е основен приоритет в политиката на България", посочи Павлина Илиева от ''Бъдеще за туризма''. 

Според нея в момента на бранша е нужен експерт повече от всякога.

"Ние не сме на колене, ние лазим по земята, защото сме затворен бранш. Нямаме време за "ще", ние сме в "сега", и ако сега ние не получим човек, който да е експерт в туризма, това означава, че туризмът ще бъде в много малки обеми", подчерта Илиева.

Номинацията не бе пощадена и в социалните мрежи. Експертът по политически комуникации Иво Инджов определи Дилов като най-екзотичното предложение на скъсания менискус. Други пък се питаха дали вчерашната интервенция на Борисов не е била лоботомия, а трети се шегуваха, че докато Дилов изфъфли ''Шри Ланка'' и туристическият сезон ще е приключил. 

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК