Очаква ни облачен ден, но с температури до 18 градуса

В петък ще вали интензивно над западните райони

20.04.2021 | 07:10 Редактор: Тодор Петров

Минимални температури за днешния ден са от 3 до 9 градуса. През целия ден ще има значителна облачност. Предиобед валежите в източните райони ще спират.Следобед над северозападните части облаците ще се разкъсват. 

Над планините и в Тракия ще превали. Вятърът ще бъде умерен от запад, със скорости до 40 км/ч, а по планините - свеж от северозапад. Дневните температури ще достигат 13-18 градуса, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Балканите ще продължават да бъдат притегателен център за валежи и гръмотевици. По-хладният въздух, който проникна над България, бързо ще се затопли. Динамично с чести валежи ще бъде времето над централните и южни територии от континента.

В сряда предиобед над Добруджа, а следобед и над планините ще превали дъжд. В четвъртък ще бъде ветровито с валежи над западните райони. В петък ще вали интензивно над западните райони.

Силният югозападен вятър ще топи снежната покривка по планините. В събота ще бъде дъждовно, а Добруджа ще бъде притегателен център за гръмотевични бури. В неделя ще има повече слънце, а превалявания са възможни в Добруджа. В понеделник и вторник ще бъде облачно, а в котловините и поречията - мъгливо, но без валежи.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК