Бейби бум в "Зоопарк Бургас”: За 10 дни са се появили 10 животни

От зоопарка търсят осиновители, които да се грижат за животните, като им носят храна

15.04.2021 | 18:17 Редактор: Жаклина Иванова

Истински бейби бум в "Зоопарк Бургас” в началото на пролетта. Само за дни на бял свят са се появили близо 10 животни, които се радват на голям интерес от посетителите.

Запознайте се с Аля, тя се е родила само преди дни, но е изоставена от майка си и сега за нея се грижат стопаните на зоопарка. Храни се като бебе с мляко, подсилва се с витамини и гликоза. 

"Усеща, че нещо се случва, с помощта на звуците общува. Те могат да бъдат весели, притеснителни, щастливи", сподели Венета Дъбова от "Зоопарк Бургас”.

Както всяка пролет бейби бума тук е в разгара си. Наскоро са се родили още черно муфлонче и козирог. 

"Ще израсне, както родителите си, ще стане около 60 кг. и около 1.40 височина. В момента е на 20 дни само. Най-новите обитатели в зоопарка са семейство маймуни от породата капуцини", заяви собственикът на "Зоопрак Бургас” Кръстьо Дъбов.

"Много са дружелюбни, той идва, взима от ръката, храни се. Мъжки и женски са, между 3 и 5 години е възрастта, живеят над 25 години. В зоопарка могат да се видят над 650 животни от над 60 вида в условия близки до реалната природа", допълни още той. 

А родителите на Даниел са решили да му подарят един по-различен рожден ден.

"Заради това дойдохме - да сбъднем едно приятно преживяване. Той най-много хареса камилата, много се впечатлява от вълците и сега сме дошли при маймунките", коментира майката на Даниел Полина.  

"Много пауни имаше и сега ще видим какво още има. От зоопарка търсят осиновители, които да се грижат за животните, като им носят храна и помагат за тяхното отглеждане", допълни друг посетител на парка. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК