Експерти: Институциите неглижират проблема с бездомните животни

Българин създаде мобилно приложение за кучета и котки в беда

02.02.2021 | 20:15 Редактор: Калина Донкова

Институциите неглижират проблема с бездомните животни у нас. Такова мнение изрази в ефира на предаването „Директно“ експертът и активист Явор Гечев.

През последните дни стана ясен поредният случай на приют за бездомни животни, който се помещава в частен имот и се грижи за над 200 животни.

Временно бе преустановена дейността и на Центъра за кастрация към приюта за безстопанствени кучета в Кърджали. Причината са установени редица нарушения, сред които неспазване на вътрешните правила и процедури за извършване на манипулациите и недоброто състояние на помещенията, в които биват настанявани кастрираните животни.

Проблемът с нехуманното отношение към животните у нас е огромен и макар да се забелязва известно подобрение, той остава, а отговорните органи не правят достатъчно, категорични са експерти в областта.

Междувременно българин създаде мобилно приложение, което има за цел да помага на животни в беда.

Чрез апликацията всеки би могъл да подава сигнал за пострадало или бедстващо животно, а потребителите, които са в близост, могат да окажат помощ, обясни създателят на приложението Милен Маринов в предаването „Директно“.

Кой и как регулира дейността на приютите за бездомни животни у нас и научихме ли се да помагаме, когато е нужно – вижте повече от разговора във видеото.