Кои родни политици оживяват в кабаре на Сатиричния театър?

С деликатен хумор и болезнени откровения, спектакълът отразява българското общество

12.04.2021 | 19:57 Редактор: Десислава Атанасова

Българското политическо шоу оживява на сцената на Сатиричния театър. С иронично намигване спектакълът "Сатирично кабаре" представя реалния живот – смешен и тъжен - огледало на българското общество. А има ли прилика с действителни лица и събития?

"В това кабаре се обръщаме към времето и мястото, на което живеем. Сатиричното е гледната точка на сатирата, за да можем сами себе си да се огледаме в огледалото като общество", разказва директорът на Сатиричен театър Алеко Константинов Калин Сърменов.

С намигване към реалността и ироничен поглед върху вечните теми  образование, здравеопазване,  религия и политика, спектакълът "Сатирично кабаре" представя живота такъв какъвто е. Чрез деликатен хумор и болезнени откровения актьорите от трупата на Сатиричния театър правят звездно кабаре по подобие на Мулен Руж, но потопено в родната действителност. 

"В тези модули ще вкарваме актуални събития, които се случват сега", допълни още Сърменов.

Героите не участват с истинските си имена, но с подчертан сарказъм правят препратка към реални политически герои. 

Случайно или не, в спектакъла се появяват образи и сцени, предизвикали широк отзвук в обществото. 

"Ако някой се познае това си е за него, нямаме конкретни политически фигури, които са замесени, но имаме отношения към политически действия и начин на мислене като всички хора в България, така че много интересно би било ако някой се разпознае в това нещо, което...това е добре за нас, но говори лошо за него", каза още актьорът.

И докато зрители разпознават в етюдите действителни сцени от улицата и коридорите на властта, актьорите в главните роли са категорични

"Философията на проблема ни е по-важен от другото, хората се сменят утре ще дойдат други, но проблемът остава, както толкова години имаме проблем с образованието, независимо какво е правителството, независимо кои са министрите", споделя Сърменов.
 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК