fallback

Какво каза Борисов на Трифонов и как да тълкуваме отговора на Слави?

Нареждането на политическия пъзел зависи от народните представители, смятат експерти

07.04.2021 | 18:42 Автор: Здравко Черкезов

Предложенията на политиците валят едно след друго, а въпросът остава - кой и как ще управлява държавата. На редовното правителствено заседание премиерът отправи няколко сложни за анализ послания. 

"Първо се е опитал да каже "аз ще пробвам да съставя правителство". Второто – "даже може и със Слави". Трето нещо, между редовете - "сега ще ви видя аз какво ще направите". "Аз дори и ще ви подкрепя с десет депутати", за орел рак и щука", посочи социологът Първан Симеонов.

Опит за отдаване на депутати на концесия, за да се състави кабинет, сме виждали неведнъж през годините. 

"Така е говорил, до колкото успяваме в социалните медии, така е говорил през 2013 година. Практически коалиционно управление, ако някой не си плюе на сурата, не е възможно. Единственият начин е експертен кабинет, ама с мандат на Бойко това не може", категоричен е социологът. 

Експертите са категорични – почти всички партии не искат нови избори. 

"В момента партийният интерес на всички партии е да няма повече избори. Тук идва и въпросът как да се реализира този интерес. Скорощни избори няма да променят резултат. Но не за да има кабинет", смята Юрий Павлов. 

Промяна на ситуацията трябва да има, за да се избегне тежка политическа криза. 

"Ако седи още малко такава патова ситуация и стане едно показно убийство в София, хората ще кажат, "абе я да върнем още от същото". Защото едни млади хора и българи, "я да си я върнем старите"", каза Симеонов.

Анализаторите допълват - нареждането на политическия пъзел зависи от народните представители.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback