Спешно: Искат нехранителните магазини да бъдат отворени от 12 април

Ще се стигне до негативни ефекти и за държавния бюджет, апелират още от сдружението

07.04.2021 | 10:45 Редактор: Десислава Атанасова
Спешно: Искат нехранителните магазини да бъдат отворени от 12 април

Сдружението за модерна търговия (СМТ) апелира мерките за ограничаване на дейността на големите нехранителни магазини да не бъдат удължавани след 11 април 2021 година както и големите търговски центрове, тип "мол“ и "ритейл парк“ да бъдат отворени от 12 април, а не от 1 май.

Така ще бъде избегнато усложняване на финансовата ситуация за някои компании и ще бъде ограничена задълбочаващата се криза в нехранителния ритейл сектор, предизвикана от затварянето на обектите с площ над 300 кв. м. и на търговските центрове.

"Отварянето на магазините ще има спасителен ефект върху цялата екосистема от свързани с ритейла бизнеси и за приходите в държавния бюджет. Тази мярка няма да доведе и до ръст на заболеваемостта, тъй като големите търговци и мениджмънта на търговските центрове доказаха, че могат да спазват стриктно противоепидемичните мерки", пишат от сдружението.

И допълват, че само в този сегмент от ритейл сектора са заети над 10 000 човека и мерките засягат техните повече от 10 000 домакинства. Ще се стигне и до негативни ефекти и за държавния бюджет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
spiridonov
преди 3 години
И аз съм за отваряне на НЕхранителните магазини Сигнализирай за неуместен коментар