Отваряте - не отваряте: Как се стигна до обрата с нехранителните магазини

Рестораньорският бранш веднага реагира

25.03.2021 | 18:35 Редактор: Тодор Петров

Два пъти обрат за един ден за затварянето за големите нехранителни магазини. Сутринта икономическият министър обяви, че ще заработят при определени условия, а няколко часа по-късно заповедта беше отменена.

Аксиния Баева е изпълнителен директор на верига за спортни стоки. Няколко часа преди да стане ясно, че отваряне няма да има, Баева вече имаше план как да преустрои магазина си според изискванията. 

"За нас, като търговец, проблемът е, че ограничаваме, защото ето с тези стени аз ограничавам достъпа на клиенти, но другата стока, която остава отзад, остава блокирана - клиентът няма как да я види и да си я купи", обясни тя.

Въпреки обещанието за частично отваряне, от бизнеса не очакваха сериозна печалба. До късния следобед част от магазините в моловете и търговските центрове също се подготвяха да отворят врати.

От рестораньорския бранш веднага реагираха. 

"Това, че магазините ги отварят, не смятаме, че е правилно, а ние да останем затворени. Ние трябва да бъдем отворени! Ние също имаме служители, които искат да ходят на работа и не са никак малко на брой", заяви Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.

Засега такъв вариант обаче не е на дневен ред. В столицата дори решиха да затегнат контрола. В градския транспорт ще се увеличат екипите, които да следят дали се носи маска. От полицията само за няколко дни пък са издали близо 500 протокола и 23 акта на нарушителите

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Хахахаха ТИКВУЦИЙ пак обърна резбата. Сигнализирай за неуместен коментар