Бенатова и Мицов: Борисов прекара времето в джипа, Ковид-19 бе удобната теза за активността

Сънародниците ни зад граница винаги са гласували активно, съгласиха се журналистът и музикантът

04.04.2021 | 20:52 Редактор: Никола Симеонов

Заради ковид обстановката предизборната кампания беше лишена от голяма част от обикновено използвания инструментариум.

"Не усетихме сблъсък, премиерът прекара времето си в автомобила, където хората му ръкопляскаха. Беше просто PR. От ГЕРБ дори не го криеха", заяви журналистът Миролюба Бенатова в Изборното студио на Bulgaria ON AIR.

Двамата с музиканта Венци Мицов коментираха парламентарните избори и прогнозите за резултата от вота.

"Ако реално четяхме какво пише в предизборните програми на партиите, не би трябвало да гласуваме за партиите на статуквото", смята Мицов.

"Едни хора ще ги видим депутати сега", каза музикантът.

"Не мисля, че протестите бяха за лакомия и желания за влизане във властта. А в предизборната кампания бяха хвърлени много пари за политическа реклама. Изборите са емоционално занимание и затова бяха хвърлени много пари за клипове, които да се въртят в социалните медии. И не видяхме диалога. Ключовият момент е избирателната активност", добави Бенатова.

Двамата бяха единодушни по два въпроса - сънародниците ни зад граница винаги са гласували активно, а тезата, че Ковид-19 силно ще повлияе на избирателната активност, е била по-скоро удобна и спекулативна.

"Управляващите дълго време са пренебрегвали и презирали българите в чужбина, макар и те да се внасяли много финансови средства у нас", смята Бенатова.

"Беше спекулация, говореше се от някакви ултралевичарски формации, че ковид кризата толкова ще попречи на изборите. Беше удобна теза това", каза от своя страна Мицов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК