Да се редиш за ваксина или как Венци Мицов се зарази с Ковид-19

"Симптомите се появиха на 21-ви, което ме наведе на мисълта, че моето имунизиране на 20-и е довело до заразяването", заяви музикантът

09.03.2021 | 18:44 Редактор: Радостина Димитрова

Музикантът Венци Мицов се зарази с коронавирус на опашка за ваксини. Бившият общински съветник проявил симптоми само дни след имунизацията.

На 20 февруари Венци Мицов избира да се възползва от "зелените коридори" и се озовава на опашката за имунизации пред "Света Анна“.

"Симптомите се появиха на 21-ви, което ме наведе на мисълта, че моето имунизиране на 20-и е довело до заразяването", заяви музикантът.

Следва положителен PCR тест и няколко дни по-късно – двустранна пневмония. Така Венци Мицов се озовава в Kовид отделението на "Александровска" болница.

"Влязох в болницата с ясната идея, че няма да се дам на някаква китайска гадинка и че ще се боря с нея и няма да си представям, че ще се случат някакви лоши неща. Най-тежко е безвремието, когато примерно в 12 на обяд ти сложат обедните лекарства и после имаш едни 6 часа до 6 вечерта, в които няма какво да правиш – просто лежиш", обясни той.

От вчера музикантът вече е вкъщи, но разказва че борбата му с коварната болест продължава. Признава, че срещата с Ковид е затвърдила мнението му, че вирусът не е за подценяване. Признава, че разбира негодуванието на хората срещу ограничителните мерки, но не разбира пропуските в управлението на кризата. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК