Румен Радев: Гласувах за свободна, справедлива и просперираща България

Вземаме съдбата си в свои ръце, заяви държавният глава

04.04.2021 | 11:48 Редактор: Никола Симеонов
Румен Радев: Гласувах за свободна, справедлива и просперираща България

"Гласувах за свободна, справедлива и просперираща България". Това заяви президентът Румен Радев, който гласува машинно на днешните парламентарни избори.

"Вярвам, че макар и трудно, българите вземаме съдбата си в свои ръце. Тези избори ще са първата стъпка към нормалността, към завръщането на законите и правилата, към осъзнаването на силата на колективното действие и огромния потенциал, който носи народа", каза още президентът. 

Радев призовава всички да гласуват, за да има страната представителен и достоен парламент. 

"Искам да поздравя всички членове на комисии, че дори в тази сложна обстановка са тук. От много време гласувам в тази секция, но за първи път виждам толкова много хора. Това е показателно", смята Радев.

По думите му изборите е трябвало да бъдат още миналата година. 

"Хаосът щеше да бъде избегнат, животът на много българи ще да бъде съхранен, много семейства и фирми щяха да бъдат спасени от фалит", заяви Румен Радев.

Според него ковид обстановката не е повлияла на избирателната активност. Президентът коментира и скандала с обвинените в шпионаж в полза на Русия държавни служители.

"Ако българският съд потвърди масовия пробив в националната сигурност, това означава, че имаме дълбок вътрешен проблем, който компрометира не само националната ни сигурност, но и тази на съюзниците ни, и злепоставя тежко България. Затова вместо самохвалства трябва да се отговаря на тежки въпроси - защо високопоставени служители в Народното събрание и Министерството на отбраната предават националната ни сигурност?! Очаквам не само пълно разследване на случая, но и задълбочен анализ на причините, които водят до такова състояние на националната сигурност", категоричен бе Радев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Хаху
преди 2 години
Военен ум няма.Той чака да му наредят.Този е пълен ***.Нареден на яслата, нищо не е направил.Той със семейството си не може да се оправи ,камо ли в държавата. Сигнализирай за неуместен коментар