Калин Сърменов: Татяна Лолова заразяваше всички с енергията си

От Сатиричния театър ще поставят табелка с нейното име на едно от креслата в театралният салон

03.04.2021 | 23:15 Редактор: Здравко Черкезов
Калин Сърменов: Татяна Лолова заразяваше всички с енергията си

Татяна Лолова носеше енергия със себе си, положителна енергия – толкова светлина и мощ имаше, и заразяваше с нея, заяви актьорът Калин Сърменов, директор на Сатиричния театър "Алеко Константинов".

В памет на любимата на поколения българи актриса, която си отиде от този свят на 23 март, от Сатирата ще поставят табелка с нейното име на едно от креслата в театралният салон. Откриването на това специално място ще бъде на 7 април, денят на Сатиричния театър.

"Тази идея се роди преди доста време, десетина години, но като всяка едно нещо в България трябваше да мине време, за да се реализира...Давам си сметка, че живеем в изключително забързано време, толкова много са привлекателните неща, че едва всеки може да обеме, да запомни и да открие, ако няма среда, в която това да се случва по-лесно", каза той.

"Наша е отговорността да не забравим хората, които са го създали и вдъхновили, дали са всички от себе си", допълни още Сърменов пред БГНЕС.

Голямата ни актриса е първата назначена в театъра със заповед номер 1. Почетният стол с нейното име носи същия номер. Така от сатирата си поставят за задача да пазят жива паметта. Към всеки от билетите за тези места има допълнителни брошури, които да запознаят посетителите с хората, на които са посветени. От театъра разработват и виртуална реалност, която чрез сканиране на QR да показва на публиката техни снимки, откъси от филми и т.н.

На въпроса какъв е най-хубавият спомен, който той пази за "Царицата на комедията", както мнозина наричат Татяна Лолова, Калин Сърменов отговори:

"Не може да се отдели такъв, няма как да кажа кой е най-хубавият. Може би усещането, че на сцената имаш един партньор, на който можеш да се опреш, да разчиташ на него, да знаеш, че ще бъде винаги до теб. Извън сцената Таня беше изключително емоционална, на сцената беше изключително подредена. Цялото им поколение беше такова – подредено и хиперпрофесионално".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК