fallback

Мрачна прогноза: Загубите в туризма са страшни, фалитите ще стигнат 70%

Негативите ще засегнат стотици хиляди работещи, алармира доц. Йордан Йорданов 

02.04.2021 | 21:48 Автор: Тодор Петров

"Страшни са загубите, фалитите в туризма ще стигнат 70%. Над 85% от тези, които имат обекти, твърде трудно ще отворят. За една година човешкият ресурс се стопи", заяви зам.-председателят на УС на Сдружение "Туризъм" доц. Йордан Йорданов в предаването "Денят ON AIR".  

Той посочи, че войната с обикновените хора, наречена Ковид, ще продължи. А България е част от световния проблемен туризъм. 

"Негативите ще засегнат десетки хиляди собственици и стотици хиляди работещи в сектора на индустрията на свободното време, част от която е туризмът. Терминът "ликвидност" удря по главите на десетки хиляди собственици и инвеститори. Техните семейства и екипите, в които десетилетия е инвестирано, са на прага на възможностите си", обясни доц. Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

По-добро е състоянието на инвеститорите, които са се ориентирали към българските потребители и вътрешния контингент, стана ясно още от думите му. Времето пък много рязко ще раздели участниците в този бизнес на можещи и неможещи, а не на имащи и нямащи.

Периодът след Ковид-19 ще бъде уникален и България има огромна възможност да развие курортолечение, смята доц. Йорданов, изтъквайки природните предимства на страната ни.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback