Трескава подготовка и почистване в детските градини в Бургас

В понеделник се очаква над 90% от децата да отидат на детска градина

02.04.2021 | 13:50 Редактор: Десислава Атанасова

В Бургас детските градини започнаха подготовка за първия работен ден след локдауна. В понеделник се очаква над 90% от родителите да доведат децата си на детска градина.

Преди първият присъствен ден след наложения локдаун, днес се подменя спално бельо, почистват се помещения, дезинфекцират се всички повърхности, включително играчките. Изискванията към родителите остават строго регламентирани, за недопускане в сградите, а носенето на маски от възпитатели и помощник възпитатели остава в сила.

"Ще посрещаме децата отвън пред павилионите, измерване на температурата от медицинско лице и съответно дезинфекция. И дечицата сами влизат в групата, помощник възпитателите и учителите от там нататък поемат грижата за тях", заяви директорът на ЦДГ „Ханс Кристиян Андерсен” - Даниела Атанасова.

От днес се зарежат и кухните с храна, почистват се дворни пространства и площадки. Добрата прогноза за метеорологичните условия, дава добри възможности за работа на открито.

"Това, което е специфично за Бургас, е че ние имаме една много хубава програма, която предвижда работа на екипите отвън, когато времето е подходящо, а все повече времето е подходящо за работа и игра навън. Така че нашите препоръки към колегите в часовете, които може децата да бъдат на открито на слънце, сред природата, да се случва това. В двора на детските градини, обясни зам. кметът по Образование - Йорданка Ананиева

В бургаска област броят на болните учители и възпитатели в детски градини е намалял.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК