Посещението на Исландия и Португалия става сложно за пристигащите от България

Задължителна карантина за всички, тестове и за децата

01.04.2021 | 07:20 Редактор: Жаклина Иванова
Посещението на Исландия и Португалия става сложно за пристигащите от България

Карантина за пристигащи от България въвеждат от днес Исландия и Португалия. За Исландия изолацията е в рамките на 5 дни в хотел не само за български граждани, но и за всички пристигащи от "тъмно червени“ или "сиви" зони. 

От външно министерство допълват, че децата, които досега бяха освободени както от тестване, така и от карантина, от днес подлежат на същите гранични мерки като възрастните при влизането им в Исландия.

Останалите изисквания за влизане са попълнен регистрационен формуляр преди пътуване, представяне на резултат от отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуване, както и повторен тест непосредствено при пристигане в страната и трети тест в края на карантината. 

14 дни пък е карантина за пристигащите в Португалия с полети от България. Те трябва да се изолират в дома си или в друго място за настаняване, определено от санитарните власти. Изключение от задължителната карантина се прилага само при наложителни пътувания и престой на територията на Португалия не по-дълъг от 48 часа, доказан с билета за обратно връщане. 

Тук децата до 2-годишна възраст все още са освободени от изискването за представяне на отрицателен тест за Ковид-19, каквото важи за възрастните. И в Португалия 14-дневната карантина важи за всички пристигащи от държави с над 500 случая на заразени с Ковид-19 на 100 000 души през последните две седмици.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК