Кога и как ще отворят заведенията: 3 предложения от бранша към властта

Обезщетения за април - няма

30.03.2021 | 08:03 Редактор: Десислава Атанасова
Кога и как ще отворят заведенията: 3 предложения от бранша към властта

Нови предложения към властта отправят от Сдружението на заведенията у нас. Според тях има три варианта за разхлабване на мерките, които смятат за работещи и важни за оцеляването на ресторантьорския бранш. 

В писмо до медиите се посочва, че едно от предложенията е за пожелателно отваряне на външните части на заведенията. 

Според сдружението, обаче, тези, които го направят, няма да могат да се възползват от обезщетения. Друго предложение е всички ресторанти да бъдат отворени от 1 април, а всички нощни заведения от 15 април. 

На трето място от сдружението на заведенията у нас предлагат да бъдат отворени външните места на заведенията, но успоредно с това бизнесът да бъде компенсиран за този период по програма за подкрепа чрез оборотен капитал. 

В позицията си до медиите от бранша отбелязват, че посочените варианти са приемливи, а решенията са право и задължение на властта. Обезщетения за април - няма. 

Дори и да има решение за такива на по-късен етап, заведенията с градини няма да могат да се възползват от тях, а самите градини не са достатъчни, за да издържат разходите на едно заведение, посочват още от сдружението.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК