Доц. Вазов: Партиите правят обещания, които нямат никаква икономическа основа

Имаме нормално движение на доходите по време на пандемията, коментира експертът

26.03.2021 | 21:40 Редактор: Ралица Братанова

В края на годината ще имаме минимум 4% спад на БВП. Това прогнозира ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов в "Денят ON AIR".

"Едни и същи мерки един икономист може да определели като много добри, друг може да определи, че са лоши. В момента никой не може да каже точно "това е най-доброто или това е най-лошото" при тази пандемия. В тази ситуация имаме нормално движение на доходите", заяви той.

Доц. Вазов коментира и икономическите програми на партиите за предстоящия вот.

"Правят се обещания, които нямат никаква икономическа основа. Някои са брутални в това, което предлагат на хората", категоричен е той.

Според него обещанието за 1000 лв. минимална работна заплата не е възможно във всички сектори.

"Жалкото е, че на основните политически партии икономическите програми са направени от политици, а не от икономисти", коментира доц. Вазов пред Bulgaria ON AIR.

Експертът коментира и икономическите мерки срещу коронакризата, както и излизането от нея.

"Малкият и средният бизнес в България, пък и в ЕС, зависят от големите корпорации. Не е само фабриката за колбаси и мандрата за сирене, а стотици браншове. Ние трябва да имаме действително добре работещи големи икономически структури, които да възлагат тези поръчки на малките фирми", поясни той.

Доц. Вазов заяви, че не очаква инфлация при параметрите, които България има в момента.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Траян
преди 3 години
Да закрият и забранят всички партии. То се видя отдавна че са продажници,само за лични облаги и привилегии....Искаме безпартийна система в БГ Сигнализирай за неуместен коментар