"Медиана": ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" и ДПС със сигурност влизат в парламента

Други 4 партии са на ръба на бариерата

25.03.2021 | 20:11 Редактор: Искра Ангелова

Четири партии със сигурност влизат в следващия парламент. Това показва проучване на Агенция "Медиана", направено между 16 и 23 март между 1004 души, реализирано със собствени средства.

Изследването е реализирано със собствени средства на агенцията. 60% от българите заявяват, че ще гласуват на предстоящите избори. Все още 21% от хората не са решили дали да отидат до урните, а 19 на сто категорично няма да гласуват. 

Партиите, които със сигурност ще влязат в следващото Народно събрание, са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" и ДПС. С реални шансове за следващия парламент са "Изправи се! Мутри Вън!", "Демократична България", ВМРО и "Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
Николай
преди 3 години
Защо ДПС изобщо взимат над 4% ? Нито защитават етносите , нито българския интерес. Важното за тях е само Доган и Пеевски да крадат. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
rambaldievskievich
преди 3 години
Защо БСП за пореден път не е по-надолу от 2-ро място!? Позор бе, българи! До кога подкрепа за тези родоотстъпници на служба на друга държава, бе!? Служат на Русия на Путин, не на България, бе! Сигнализирай за неуместен коментар