Наложиха по-тежки мерки на фалшификаторите на пари

Адвокатите на Ненов и Андонова: Ако са виновни, то те са най-смотаните фалшификатори в историята

23.03.2021 | 14:08 Редактор: Здравко Черкезов

Софийският апелативен съд постанови най-тежката мярка за Илия Ненов, обвинен в печатане на фалшиви банкноти, и измени мярката на Даниела Андонова, обвинена по същото престъпление - в "домашен арест".

По този начин магистратите уважиха искането на прокуратурата за изменяне в по-тежка мярка от наложената на първа инстанция - "подписка".

В съдебната зала от прокуратурата представиха нови доказателства, като експертизата на БНБ, според която печатаните пари отговарят на имитация на парични знаци, които са в обращение. Те също представиха и експертиза от юни миналата година по друго досъдебно производство за разпространение на фалшиви парични средства. 

През юни 2020 г. беше задържана друга група за разпространение на долари и евро, имитация на истински парични знаци, в Слънчев бряг. Според прокуратурата и БНБ, изработката на паричните знаци и тогава, и сега е идентична. 

Адвокатите заявиха, че няма достатъчно доказателства за съпричастност на двамата им клиенти с посочените престъпления, като посочиха, че парите, намерени в техните домове, са по-жълти, с друг вид хартия и по-лъскави от истинските парични знаци.

И заявиха, че ако клиентите им са виновни, то "те са най-смотаните фалшификатори в историята".

До момента Илия Ненов остава безмълвен, а Даниела Андонова заяви, че няма общо с посочената схема.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Хахахаха тея долари и на снимките се познават че са фалшиви,гешев ще ти се смеят навсякъде извън БГ ако отидеш да ги съдиш. Сигнализирай за неуместен коментар