Арестуваха трима при сделка в София с фалшиви долари и евро

Двама от задържаните са криминално проявени

11.06.2020 | 13:00 Редактор: Ивет Арабова
Арестуваха трима при сделка в София с фалшиви долари и евро

Вчера, 10.06.2020 г., в отдел "Икономически престъпления“ на СД на МВР е постъпил сигнал за лице, разпространяващо неистински парични знаци. Незабавно е бил сформиран екип, съвместно със служители от сектор "Кобра“ и ГД "Борба с организирана престъпност“. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Около 1 ч. през нощта, в автосервиз в кв. "Горубляне“ в столицата, са били задържани две лица в момент на сделка. В лек автомобил м. "Мерцедес“, са били намерени 40 350 евро, 28 600 щатски долара и 20 паунда. Въпросните пари представляват неистински банкноти.

На място са били задържани Н.Й. (на 18 години), ползвал МПС, в което са били открити банкнотите, и М.Н. (на 32 години) - купувач. Било е установено още едно лице – двадесет и три годишният Х.Х., български гражданин с ливански произход, собственик на автомобила.

По случая е било образувано досъдебно производство, което се води от Софийска градска прокуратура. Тримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. От направена справка, към настоящия момент е известно, че Н.Й. и М.Н. са криминално проявени. Единият - за хулиганство и причиняване на телесна повреда, а другият – за измами, обсебвания и грабежи.

Работата продължава с активни действия по разследването на извършеното престъпление.

Снимка: Апелативна прокуратура-София

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК