Любомир Дацов: Бизнесът иска да има предвидимост

Трябва да се идентифицираш с даден човек, дали ти защитава интересите, каза той

18.03.2021 | 21:35 Редактор: Юлия Христова

Локдаун за цялата страна от понеделник за 10 дни. Kакви мерки ще сработят за бизнеса? Потърсихме мнението на финансистa Любомир Дацов.

Реакцията трудно може да е навременна. Бизнесът иска да има предвидимост. Наясно са, че няма как да не спазват здравните мерки. Заведенията са място, където има струпване на хора. Ние пазим болниците, които нямали капацитет, в здравния сектор и бизнеса трябва да има някаква предвидимост. Това каза за "Денят ON AIR" Любомир Дацов.

По думите му през социалните мрежи се вижда, че има много недоволни

"Явно механизмите у нас продължават да са несъвършени. Важно е да гледаме какво предстои, защото сме в предизборна ситуация - слабото политическо поведение, администрацията, проблемите. Всеки трябва да си направи сметка и дали може да продължи да живее така", подчерта той за Bulgaria ON AIR.

Според него нещата не опират само до това какво се обещава, а и да гледаш капацитета на хората.

"Трябва да се идентифицираш с даден човек, дали ти защитава интересите. Даването на пари на ръка или намаляването на данъците са работещи мерки. Ситуацията трябва да се оправи в следващата година, година и половина. Голяма част от програмите са old fashioned. Само две от тях имат в себе си малко визионерство", обясни финансистът. 

Дацов е на мнение, че икономически растеж всеки можел да обещае, но друг е въпросът колко дългосрочно ще е действието на средствата. Без чужди инвестиции и предприемачество, стана ясно от думите му, няма как да се случи растеж над 6-7%.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК