Роднини ще се грижат за близнаците от Карнобат, чиито родители починаха от Ковид-19

Това съобщиха от отдел "Закрила на детето" в града

18.03.2021 | 15:34 Редактор: Ралица Братанова

Роднините на починалата от Ковид-19 родилка от Карнобат ще получат попечителство върху новородените близнаци. Това съобщиха от отдел "Закрила на детето" в града.

31-годишната Теодора от Карнобат загуби битката с коронавируса във вторник, след като лекарите от бургаската болница успяха преждевременно да изродят близнаците. 

Дни по-рано от Ковид-19 почина и съпругът ѝ Христо. Бебета в момента се намират в отделението по неонатология в държавната болница, а съдбата им развълнува цяла България. 

От отдел "Закрила на детето" в Карнобат заявиха, че и двете семейства на починалите родители искат да се грижат за децата, затова ще се създаде настойнически съвет.

"В този настойнически съвет включват четирима членове - настойник, зам.-настойник и двама съветници, така че ще имат възможност при тяхно желание да бъдат включени и от двете страни роднините, за да взимат решения за тяхната бъдеща съдба", обясни Павлина Спиридонова.

На по- късен етап децата могат да бъдат осиновени. Желание за това е проявила баба им по бащина линия, както и вуйчото на децата. 

Съседите на починалото семейство вярват, че роднините ще се грижат добре за децата. 

Роднините на починалите майка и баща поискаха всички постове в социалните мрежи за благотворителни акции в помощ на близнаците да бъдат свалени и помолиха за спокойствие. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
2 rate up comment rate down comment 2
Незаконно родени
преди 3 години
Така е пълни се държавата с извън брачни деца и незаконно родени. Сигнализирай за неуместен коментар