Фандъкова за затварянето: Знам колко е трудно, но ситуацията го налага

35% увеличение на хоспитализираните в софийските болници за последните 10 дни 

18.03.2021 | 11:25 Редактор: Тодор Петров
Фандъкова за затварянето: Знам колко е трудно, но ситуацията го налага

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни защо ситуацията в София налага по-твърди мерки. От думите ѝ стана ясно, че има 35% увеличение за последните 10 дни на хоспитализираните в софийските болници. 

"Тази сутрин в болниците в София има над 2100 пациенти, по данните на СРЗИ. 36% ръст на хората, които се нуждаят от интензивно лечение. Вече трети ден броят на новорегистрираните случаи в София е над 1000, броят на повикванията към Спешна помощ е изключително висок", заяви Фандъкова.

Данните показват ръст на децата, които се нуждаят от лечение в болниците. Все повече млади хора прекарват тежко заболяването, изтъкна тя.

"Знам колко е трудно това решение и колко много хора засяга. Направихме всичко възможно малките ученици да останат максимално дълго с присъствено обучение в клас, и децата от градините и детските ясли. За децата, които имат нужда от индивидуални занимания с психолози и специалисти, се разбрахме тези занимания да бъдат разрешения", увери Фандъкова.

"Лично се срещнах с представители на засегнатите бизнеси, обсъдихме много внимателно ситуацията. Те разбират ситуацията, излязоха с позиция", посочи столичният кмет. 

Продължава мярката за финансова подкрепа за хората в неплатен отпуск - да получават 75% от тяхното заплащане. Трябва да положим максимални усилия, докато напредне ваксинирането, отбеляза Фандъкова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Тегава работа за всички Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Фандърлък,ти вчера съвсем друго говореше,не ви искаме нито мерките нито спасението,вече са ясни резултатите от световното спасение,спасени няма- само спасители мерки а и паспортчета вече. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години